Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Návštěva v ZŠ Hlubočky

 

Dne 31. března 2017 jsme se vydali s pátou třídou na návštěvu do ZŠ Hlubočky. Přivítala nás rázná paní zástupkyně. Dostalo se nám malého pohoštění v podobě čokoládové oplatky a džusu, a zatímco jsme svačili, seznámila nás s dopoledním programem. Jen co poslední obal od sladkostí skončil v odpadkovém koši, vydali jsme se na prohlídku celé školy za doprovodu milé paní učitelky – třídní 6. ročníku. Začali jsme u šaten, potom jsme se přesunuly do jídelny a po schodech nahoru do učebny hudební a výtvarné výchovy. Prohlédli jsme si některé učebny v přízemí budovy a pokračovali do tělocvičny. V prvním patře nás ze své kanceláře přišla uvítat paní ředitelka. Děti měly možnost nahlédnout i do své budoucí kmenové třídy, kde letošní školní rok sídlí 9. třída.

Po zazvonění jsme se vydali do krásné podkrovní učebny, abychom spolu s 6. třídou absolvovali matematiku. Při této vyučovací hodině se třída dělila a my měli možnost shlédnout, jak probíhá výuka jen s polovinou třídy. Hned na začátku jsme se zapojili a vyhledávali na obrázku počet zobrazených trojúhelníků. Další část hodiny jsme jen tiše seděli a pozorovali, neboť učivo o úhlech a stupních pro nás bylo španělskou vesnicí. Nakonec jsme si všichni zahráli matematickou hru.

Poslední březnový den se nám vydařil a za pěkného počasí, s dobrou náladou jsme se vraceli „domů“.

Mgr. Lucie Molyneux-Dickinson

Zanechte komentář