Základní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské ÚdolíZákladní škola Mariánské Údolí

Živo jako v úle

Dne 7. 4. 2017 1. a 2. třídu navštívila Mgr. Tereza Pacovská, která si v rámci přírodovědného výukového programu pro nás připravila program s názvem „Živo jako v úle.“ Žáci se dozvěděli mnoho informací o životě včel, např. co pije včela, co je propolis, co dělají včeličky v zimě, jakou funkci mají včely. Také se dozvěděli, že v úlu žije královna a jakou funkci zastává, kdo je trubec a kdo je dělnice, také ví, jak se vylíhnou nové včelky.

Program byl nastaven tak, aby žáci použili skoro všechny smysly – nejdříve poslouchali a koukali na obrázky, po krátké pauze si žáci vyzkoušeli uklidit úl, krmit včelí miminka, skládat plástve do úlu, hlídat úl a nosit vodu, pyl, nektar a propolis do úlu. Do hry byli zapojeni všichni, včetně paní učitelky i asistentky.

Poté žáci vybarvovali obrázky a každý si vyrobil svou vlastní svíčku z včelího vosku. Na závěr jsme si mohli přivonět k různým druhům medu, vyzkoušet si včelařský klobouk se síťkou, také jsme viděli, jak funguje Dýmák. Program se nám moc líbil a těšíme se na další spolupráci.

Mgr. Lucie Třaskalíková

Zanechte komentář